De authentieke hoeve in de fruitstreek

‘t Wijngaardhof is een authentieke vierkantshoeve. Ze dateert van 1773.

Achter het hof liggen uitgestrekte boomgaarden van peren, appels en kersen.

Hier heb je ruimte, groen en zuurstof in overvloed!

Wij kiezen al 30 jaar bewust voor kleinschalig toerisme. Op die manier is rust gegarandeerd en is een aangenaam contact met de gasten mogelijk. Wie logeert in ons hof vol charme en romantiek, kan onthaasten en herbronnen.

Lekker verpozen in een deugddoend lente- of najaarszonnetje, genieten van de zwoele zomer, het winterlandschap verkennen, … welk seizoen je ook kiest om er op uit te trekken … op ‘t Wijngaardhof is het altijd genieten!

Ook voor de kinderen is het heerlijk toeven op de boerderij. Terwijl de ouders rustig ontspannen, spelen de kinderen in de veilige binnenkoer en op de speelweide met schommels en boomhut. Of ze fietsen tussen de boomgaarden. Er is volop ruimte om op verkenning te gaan en om zich creatief uit te leven. Hun beenspieren kunnen getest worden op de gocart. De poes en de kippen trekken de aandacht van menig kind.

De leeftijd van onze gasten is zeer gevarieerd: van enkele maanden tot 85 – en meer – jaar jong! En het mooie is … iedereen praat gemoedelijk met iedereen!

Foto’s van de kamers, en sfeerfoto’s … bezoek onze galerij!

Info over ‘De charmekamers en het vakantiehuisje’ vind je in de rubriek ‘Alle informatie’.

‘t Wijngaardhof ligt in Gutschoven, een deelgemeente van Heers. Dit kleine kerkdorp, dat amper 337 inwoners telt, bevindt zich midden in het hart van Haspengouw – de vruchtbare fruitstreek – met haar glooiende landschap! Een paradijs voor wandelaars en fietsers!

In het voorjaar word je ondergedompeld in de bloesempracht van de boomgaarden. Rondom zijn er de weilanden en de akkers, de bosjes en de holle wegen, de vele kastelen en de imposante boerenhoven.

Hoe mooi Haspengouw wel is, kwam volop tot uiting in de Eén-reeks Katarakt, die zich voor een groot deel in Heers afspeelde, en in de VTM-reeks Zuidflank (wijnkasteel te Genoelselderen). Lees ook het verhaal ‘De Eén-serie Katarakt/Project PIT ‘ in de rubriek Verhalen.

Wil je een beeld krijgen van Heers in Haspengouw?  Ga dan zeker een kijkje nemen op de site: www.heers.be

Onroerend Erfgoed

‘t Wijngaardhof is een beschermd monument. Bij de hoeve hoort het eeuwenoude bakhuis.

In 2015 en 2016 werd het gerestaureerd en in zijn volle glorie hersteld! Of toch bijna helemaal.

Maryse schrijft momenteel verhalen over de hoeve. Ook over het bakhuis. Lees haar verhaal in de rubriek Verhalen … ‘Cultuur en cultureel erfgoed‘.

 

In één van de vleugels van de hoeve bevindt zich de grote schuur in haar oorspronkelijke vorm. Ze heeft prachtige houten gebinten.

 

Op ‘t Wijngaardhof beleef je de eenvoud, authenticiteit en puurheid

Het is een huis met een ziel! Een huis met verhalen!