De authentieke hoeve in de fruitstreek

’t Wijngaardhof is een authentieke vierkantshoeve. Ze dateert van 1773.

Het is een plek waar heden en verleden, natuur en cultuur samenkomen!

Hier beleef je de puurheid en de eenvoud

Achter het hof liggen uitgestrekte boomgaarden van peren, appels en kersen.

Je hebt hier ruimte, groen en zuurstof in overvloed!

                             Foto genomen door Gust                                                    Foto genomen door Lotte Marnef

                                      april 2014                                                                                           augustus 2020

Wij kiezen al 32 jaar bewust voor kleinschalig toerisme. Op die manier is rust gegarandeerd en is een aangenaam contact met de gasten mogelijk. Wie logeert in ons hof vol charme en romantiek, kan onthaasten en herbronnen.

Lekker verpozen in een deugddoend lente- of najaarszonnetje, genieten van de zwoele zomer, het winterlandschap verkennen, … welk seizoen je ook kiest om er op uit te trekken … op ’t Wijngaardhof is het altijd genieten!

Ook voor de kinderen is het heerlijk toeven op de boerderij. Zie rubriek ‘Alle informatie’  -> Ook kinderen zijn welkom.

De leeftijd van onze gasten is zeer gevarieerd: van enkele maanden oud, tot 85 (en meer) jaar jong! En het mooie is … iedereen praat gemoedelijk met iedereen!

Info over ‘het vakantiehuisje en de charmekamers’ vind je in de rubriek ‘Alle informatie’.

Sfeerfoto’s … bezoek onze galerij!  

’t Wijngaardhof ligt in Gutschoven, een deelgemeente van Heers. Dit kleine kerkdorp, dat amper 337 inwoners telt, bevindt zich midden in het hart van Haspengouw – de vruchtbare fruitstreek – met haar glooiende landschap! Een paradijs voor wandelaars en fietsers!

In het voorjaar word je ondergedompeld in de bloesempracht van de boomgaarden. Rondom zijn er de weilanden en de akkers, de bosjes en de holle wegen, de vele kastelen en de imposante boerenhoven.

Hoe mooi Haspengouw wel is, kwam volop tot uiting in de Eén-reeks Katarakt, die zich voor een groot deel in Heers afspeelde, en in de VTM-reeks Zuidflank (wijnkasteel te Genoelselderen). Lees ook het verhaal ‘De Eén-serie Katarakt/Project PIT ‘ in de rubriek Verhalen.

Wil je een beeld krijgen van Heers in Haspengouw?  Ga dan zeker een kijkje nemen op de site: www.heers.be -> Toerisme. Onderaan de pagina vind je een korte film over Heers.

Onroerend Erfgoed

’t Wijngaardhof is een beschermd monument. Bij de hoeve hoort het eeuwenoude bakhuis.

In 2015 en 2016 werd het gerestaureerd en in zijn volle glorie hersteld! Of toch bijna helemaal.

Maryse schrijft momenteel verhalen over de hoeve. Ook over het bakhuis. Lees haar verhalen in de rubriek Verhalen -> ‘Cultuur en cultureel erfgoed‘ en ‘Trouwen in de natuur‘.

 

In één van de vleugels van de hoeve bevindt zich de grote schuur in haar oorspronkelijke vorm. Ze heeft prachtige houten gebinten.

 

Het unieke karakter van ’t Wijngaardhof geeft je een terug-in-de-tijd-gevoel!

Het nodigt uit tot vertragen

Het is een huis met een ziel! Een huis met verhalen!

Verhalen van verbondenheid.

Lees onze verhalen in de rubriek ‘Verhalen’.