De authentieke hoeve in de fruitstreek

‘t Wijngaardhof is een authentieke vierkantshoeve. Ze dateert van 1773. Achter het hof liggen uitgestrekte boomgaarden van peren en verderop van appels en kersen.

Hier kunnen 8 personen logeren. Een bewuste keuze voor kleinschalig toerisme. Op die manier is rust gegarandeerd en is een aangenaam contact met de gasten mogelijk. Wie logeert in dit huis vol charme en romantiek, kan onthaasten en herbronnen.

Lekker verpozen in een deugddoend lente- of najaarszonnetje, genieten van de zwoele zomer, het winterlandschap verkennen, … welk seizoen je ook kiest om er op uit te trekken, op ‘t Wijngaardhof is het altijd genieten.

Ook voor de kinderen is het heerlijk toeven op de boerderij. Terwijl de ouders rustig ontspannen, spelen de kinderen in de veilige binnenkoer en op de speelweide met schommels en boomhut, of fietsen tussen de boomgaarden. Er is volop ruimte om te spelen en zich creatief uit te leven. Hun beenspieren kunnen getest worden op de gocart. De poes en de kippen trekken de aandacht van menig kind.

Foto’s van de kamers, en sfeerfoto’s … bezoek onze galerij!

Info over ‘De charmekamers en het vakantiehuisje’ vind je in de rubriek ‘Alle informatie’.

 

‘t Wijngaardhof ligt in Gutschoven, een deelgemeente van Heers, midden in het hart van Haspengouw, de prachtige fruitstreek.  Een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Gutschoven is een van die kleine kerkdorpen, die zo typisch zijn voor Haspengouw. Het dorpje telt amper 337 inwoners, en ligt midden in het glooiende landschap.

In het voorjaar word je ondergedompeld in de bloesempracht van de boomgaarden. Rondom zijn er de weilanden en de akkers, de bosjes en de holle wegen, de vele kastelen en de imposante boerenhoven.

Perenplantage achter de hoeve

Hoe mooi Haspengouw wel is, kwam volop tot uiting in de Eén-reeks Katarakt, die zich voor een groot deel in Heers afspeelde, en in de VTM-reeks Zuidflank (wijnkasteel te Genoelselderen). Lees ook het verhaal ‘De Eén-serie Katarakt/Project PIT ‘ in de rubriek Verhalen.

Borgloon bevindt zich op 4 km. Tongeren -de oudste stad van het land- en Sint-Truiden liggen op 12 km. Naar Hasselt rijd je 15 km. Luik bereik je na 25 km en Maastricht na 30 km.

Wil je een beeld krijgen van Heers in Haspengouw?  Ga dan zeker een kijkje nemen op de site: www.heers.be

 

Onroerend Erfgoed

Het bakhuis

‘t Wijngaardhof is een beschermd monument. Bij de hoeve hoort het eeuwenoude bakhuis.

In 2015 en 2016 werd het gerestaureerd en in zijn volle glorie hersteld! Of toch bijna helemaal.

Maryse schrijft momenteel verhalen over de hoeve. Ook over het bakhuis. Lees haar verhaal in de rubriek Verhalen … ‘Cultuur en cultureel erfgoed‘.

   

De authentieke schuur

In één van de vleugels van de hoeve bevindt zich een grote schuur in haar oorspronkelijke vorm. Ze heeft prachtige houten gebinten.

Zoek je een bijzondere locatie, of wil je op een originele manier – in kleine kring – je verjaardag, of een andere mooie gebeurtenis vieren? Dat kan in deze schuur. Terug naar de eenvoud, authenticiteit en puurheid

Je kan er overdag terecht met een groep tot 20 personen, en voor maximum 4 uren, in de periode dat het weer het toelaat. Is de zon van de partij, dan kan je ook samen zitten in het gezellige binnenhof.

En van de schuur in ‘t Wijngaardhof naar de schuren in Bokrijk … voor de tentoonstelling ‘De wereld van Bruegel’ – Spiegel naar vandaag. Zie rubriek Alle informatie > Omgeving – Haspengouw.