De charmekamers met ontbijt, en het vakantiehuisje

De charmekamers met ontbijt, en het vakantiehuisje

De charmekamers

’t Wijngaardhof beschikt over twee fraai ingerichte en comfortabele tweepersoonskamers. Maryse is graag bezig met kruiden en daarom kregen haar kamers elk een kruidennaam. Ze heeft er een verhaal over geschreven … ‘Kamers met een kruidennaam’. Zie rubriek ‘Verhalen‘.

Kamer Tijm is gelijkvloers gelegen en geeft rechtstreeks uit op het fleurige binnenhof, wat aangenaam ervaren wordt. Door haar ligging is deze kamer ook geliefd bij koppels met een baby/peuter. Een reisbedje is zó bijgezet, en je kindje kan veilig op verkenning in het binnenhof. Ook gasten met een beperkte mobiliteit stellen deze kamer op prijs. De kamer beschikt over een eigen badkamer met bad, wastafel en toilet. Ook douchefaciliteit.

Meer foto’s van kamer Tijm: bezoek onze galerij.

Kamer Lavendel is een ruime kamer en is gelegen op de eerste verdieping. Ze geeft uit op het kerkje met Romaanse toren. Natuurliefhebbers kunnen in de late zomer vanuit het raam de uil met jongen in de kerktoren spotten. De kamer beschikt over een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

 

Meer foto’s van kamer Lavendel: bezoek onze galerij.

Het vakantiehuisje

In de zijvleugel bevindt zich een knus vakantiehuisje dat geschikt is voor een klein gezin (met maximum 2 kinderen), of gewoon een koppeltje. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers: Valeriaan en Salie. Ze hebben een gemeenschappelijke badkamer met douche en wastafel. Het toilet is apart. Bijhorend is er gelijkvloers een kleine gezellige zitplaats met keukenblok. Je kan hier zelf het ontbijt en de lunch klaarmaken.

Vanaf oktober – wanneer de avonden frisser worden – kan je het stoofje stoken. Zalig … om weg te zakken voor het knetterende vuur! Er is dan in het huisje ruimte voor 2 (max 3) personen.

 

In de zomer                                                                                     In de herfst en winter

 

Kamer Valeriaan                                                         Kamer Salie

Meer foto’s van het vakantiehuisje: bezoek onze galerij.

Heerlijk ontbijten  -> Kamer Tijm en Lavendel

Er is nog een aparte zitruimte van waaruit je een zicht hebt op de romantische, Engels getinte tuin van het gastgezin. Een creatie van landschapsarchitecte Dina Deferme.

Hier serveert Maryse de uitgebreide en heerlijke ontbijten, met hoeve- en streekproducten. Scharreleitjes, huisbereide confituren, vers fruit uit eigen boomgaard (appels, peren en lekkere donkerrode kersen), appelsap van het hof, thee van kruiden uit eigen tuin en van lindebloesems van de lindeboom in het binnenhof, huisbereide gebakjes en gerechten.

De gastvrouw houdt rekening met de specifieke noden en vragen van de gasten i.v.m. gerechten en aangewende producten.

Romantisch dineren kan je al op 5 km van de hoeve. Leuke adresjes vind je ter plaatse en in het infoboekje van Toerisme Heers.

In deze ruimte kan je ook rustig zitten lezen en informatie over de regio inkijken, of een streekdrankje of -biertje nuttigen.

Tijdens het plukseizoen: rechtstreeks van de boom op het bord. Verser kan niet!

Ook de kortste keten van producent tot consument!

kersen in de kippenweide                                                                                         peren in het binnenhof

                                                                                appels in de boomgaard achter de hoeve

Foto rechts: genomen door gaste Leen Struelens

      Meer foto’s van het ontbijt: bezoek onze galerij.

Coronatijd.

Het vakantiehuisje is een aparte eenheid, los van de gastenkamers. Logeren doe je dus in je eigen bubbel.

In kamer Tijm en Lavendel kunnen samen maximum 4 personen logeren. De ontbijtruimte is groot: 35m². Heb je overdag tijdens je uitstap al geluncht en wil je ’s avonds liever niet meer gaan uit eten, een (meegebracht) gerecht kan je opwarmen (in de magnetron) in de ontbijtruimte. Je kan er ook koffie en thee zetten.

In het binnenhof kan je probleemloos op 5m afstand van elkaar zitten. Social distancing verzekerd. Verder geniet je buiten van de kleine dingen des levens. Want dat is wat de coronacrisis ons opnieuw heeft leren waarderen.