De charmekamers met ontbijt en het vakantiehuisje

De charmekamers met ontbijt en het vakantiehuisje

De charmekamers

‘t Wijngaardhof beschikt over twee fraai ingerichte en comfortabele tweepersoonskamers. Maryse is graag bezig met kruiden en daarom kregen haar kamers elk een kruidennaam. Ze heeft er een verhaal over geschreven … ‘Kamers met een kruidennaam’. Zie rubriek ‘Verhalen‘.

Kamer Tijm is gelijkvloers gelegen en geeft rechtstreeks uit op het fleurige binnenhof, wat aangenaam wordt ervaren. Door haar ligging is deze kamer ook geliefd bij koppels met een baby/peuter. Een reisbedje is zó bijgezet, en je kindje kan veilig op verkenning in het binnenhof. Ook gasten met een beperkte mobiliteit stellen deze kamer op prijs.

Kamer Lavendel is een ruime kamer en is gelegen op de eerste verdieping. Ze geeft uit op het kerkje met Romaanse toren. Natuurliefhebbers kunnen in de late zomer vanuit het raam de uil met jongen in de kerktoren spotten.

Deze twee kamers beschikken over een eigen badkamer, met toilet en wastafel. Kamer Tijm heeft een bad, kamer Lavendel een douche. Meer foto’s van de kamers: bezoek onze galerij.

Het vakantiehuisje

In de zijvleugel bevindt zich een knus vakantiehuisje dat geschikt is voor een gezin met 2 kinderen, of gewoon een koppeltje. Het omvat twee slaapkamers: Valeriaan en Salie. Ze hebben een gemeenschappelijke badkamer met douche en wastafel. Het toilet is apart. Bijhorend is er gelijkvloers een kleine gezellige zitplaats met keukenblok. Je kan hier zelf het ontbijt en de lunch klaarmaken.

 

Meer foto’s van het vakantiehuisje: bezoek onze galerij.

Heerlijk ontbijten

Er is nog een aparte zitruimte van waaruit je een zicht hebt op de romantische, Engels getinte tuin van het gastgezin. Een creatie van landschapsarchitecte Dina Deferme.

Hier serveert Maryse de uitgebreide en heerlijke ontbijten, met hoeve- en streekproducten. Scharreleitjes, huisbereide confituren, vers fruit uit eigen boomgaard (appels, peren en lekkere donkerrode kersen), appelsap van het hof, thee van kruiden uit eigen tuin en van lindebloesems van de lindeboom in het binnenhof, huisbereide gebakjes en gerechten.

De gastvrouw houdt rekening met de specifieke noden en vragen van de gasten i.v.m. gerechten en aangewende producten.

Romantisch dineren kan je al op 5 km van de hoeve. Leuke adresjes vind je ter plaatse en in het infoboekje van Toerisme Heers.

In deze ruimte kan je ook rustig zitten lezen en informatie over de regio inkijken, of een streekdrankje of -biertje nuttigen.

 

Coronatijd.

Het vakantiehuisje is een aparte eenheid, los van de gastenkamers. Logeren doe je dus in je eigen bubbel.

In de 2 gastenkamers kunnen samen maximum 4 personen logeren. De ontbijtruimte is groot: 55m². Aan de lange tafel is social distancing perfect haalbaar.

In de ruime binnenkoer kan je zelfs op 5m afstand van elkaar zitten, en genieten van de kleine dingen des levens. Want dat is wat de coronacrisis ons opnieuw heeft leren waarderen.